Netwerk Koppelkansen
Om de ambities voor een duurzame, circulaire stad tijdig waar te kunnen maken, is samenwerking nodig in alle lagen van de partnerorganisaties. Daarom sluit Koppelkansen in haar netwerk graag meer collega’s, samenwerkingspartners en ambassadeurs aan, die willen maken dat de koppelkansen werk- en denkwijzen het nieuwe normaal worden.
Koppelkansen is een initiatief van
Binnnen Koppelkansen commiteren de samenwerkingspartners zich aan de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe werkwijzen en vormen van integrale samenwerking. Wat hen verbindt is de noodzaak en ambitie om een duurzame en circulaire leefomgeving te realiseren.
Wie zijn het kernteam in Koppelkansen?
Maarten Claassen
Rob Ververs
Lidwien Besselink
Eric van den Beuken
Bob Mantel
Hans Schneider
John Grin
Michaela Hordijk
Edith van Ewijk
Joeri Naus
André Struker
Rob Kemmeren
Marcel Stiphout
Henk Jan van Alphen
Sander Cedee
Sluit je aan bij het netwerk!
We nodigen je uit om met ons mee te werken aan een toekomstbestendige stad. Sluit je aan bij dit netwerk: draag actief bij, of verrijk je kennis en ontvang regelmatig updates en uitnodigingen voor events.
Samenwerking Praktijk & Wetenschap
Koppelkansen verbindt praktijk en wetenschap op haar ambities. Daartoe is zij verbonden met de Universiteit van Amsterdam, TU Delft, Universiteit van Maastricht en de Hogeschool van Rotterdam.
Kennisontwikkeling & training
De Universiteit van Amsterdam verzorgt kennisontwikkeling, on-the-job training van deelnemers, en kennisborging bij de aangesloten organisaties binnen Koppelkansen.
De UVA is daarnaast samenwerkingspartner in de onderzoeksprogramma's TransB en Stepping Out, waaraan ook Koppelkansen deelneemt.
TransB (2020-2024)
In deze vergelijkende studie tussen Koppelkansen, Brain Port Smart District (Helmond), Superlocal (Kerkrade) en Systeemsprong (Waterschap Limburg) onderzoeken het Maastricht Sustainability Institute (Universiteit Maastricht) in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam of en hoe we door middel van het slim koppelen van infrastructuur kosten kunnen besparen, en meer maatschappelijke waarde kunnen creëren.
SteppingOut (2020-2024)
De Technische Universiteit Delft, onderzoekt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool Rotterdam twee transformatiegebieden - Merwe Vierhavens (Rotterdam) en Havenstad (Amsterdam) - en richt zich op hoe kennisuitwisseling en het professioneel leren ten behoeve van systeemtransities kan worden gestimuleerd.